fbpx
+36-30-139-28-20 hello@mobil-automoso.hu

Igen, ez az autómosásnak a 0. vagy inkább a -1. szintje: amikor sosem mosod le a kocsid.

Miért kell egyáltalán kocsit mosni/takarítani?

Hát azért, hogy tiszta autóval menj csajozni, ha nős vagy, akkor pedig azért, hogy eltávolítsd az árulkodó jeleket, hajszálakat, amik lebuktatnak. Az esztétikai szempont a leglátványosabb, de nem az egyetlen ok. Állagmegőrzés céljából legalább olyan fontos a kocsi tisztán tartása, mint hiúsági, igényességi vagy komfortérzet szempontból. Ugyanis a környezetből a festékrétegre került és ott megtapadt anyagok, (vegyi anyagok, vízkő, porszemcsék) károsítják a fényezést, azaz az autót a rozsdától megóvó lakkréteget. Tehát, ha óvni szeretnéd az autódat a korróziótól, akkor tisztítsd rendszeresen.

A tiszta autó nem mellesleg biztonságosabb is, hiszen egy lesikált fényszóró élesebb fényt ad, jobban látszik; és ugye azzal sem mondok újat, hogy a tiszta szélvédőn keresztül a látási viszonyok is sokkal jobbak.

Összefoglalva, azért kell kocsit mosni, hogy ne égj mások előtt, ne egye meg a rozsda és látszódjon a sötétben is. Mindezek mellett, ha Te még szereted is az autódat, akkor bizonyára nem esik nehezedre gondot fordítani rá. Ezen a szinten Te már azt is hajlandó vagy megtenni, hogy elviszed egy kefés mosóba. Kérlek, ne tedd ezt vele, mondom ezt minden autó nevében, mert nem tesz jót a lakkrétegnek. Nem megerősített forrásból ugyan tudom, hogy sok helyen már lecserélték ezeket a kíméletlen keféket, na dehát akkor menj be a mosóba és kérdezd meg a kutast, hogy milyenek a keféi sealed. És a szárításról még nem is esett szó, ezek a gépek, pont a legérzékenyebb részeket (pl. falcok, ajtók alatt) hagyják a vízkő áldozatásul esni.

Ha neked tényleg fontos az autód és tartós eredményre vágysz, akkor elviszed autókozmetikába, ahol professzionális eszközökkel, anyagokkal és módszerekkel, kíméletesen nemcsak tisztítják, ápolják is az autó különböző részeit kívül és belül is. Egy autóban számos anyagféleség lakozik, és ezeket különböző módon kell tisztán tartani, nem mindegy hogy üvegfelületről, műanyagról, bőrről, textilről, gumiról vagy fémről van szó, mindegyiknek más a rákfenéje, ezért sem érdemes otthon nekiesni. Ráadásul a speciális szerekkel felújított hatást lehet elérni, amellett hogy ezek lezárják és védik a felületet a környezeti hatásokkal szemben.

Apropó otthon…. lehet otthon is, mégsem kell, hogy Te magad csináld! Hívj házhoz, vagy oda, ahol éppen vagytok (Te és az autód). Nem kell várakoznod, vagy otthagyni és érte menni, ki sem kell mozdulnod, közben haladhatsz a saját dolgoddal, míg én az enyémmelcool

Call Now Button